onsdag 7 januari 2009

The Pursuit Of Happines

"Jag kom bara att tänka på dig, förstår du, vilket jag faktiskt gör flera miljoner gånger om dagen."

Han säger; Tänk Bäckebol, tänk stormarknad, tänk kö, tänk slut på kontot. Kombinera det med ett mantra som lyder; jag har rätt till lycka.
Är på föreläsning, en sådan där som är bra. Därefter följer en till, en sådan där som är mindre bra. Så jag går på stan med A och vinkar till folk i caféfönster istället.

Stilla natt; Mamma berättar att när hon är liten pillar de upp tuggummin från gatan och tuggar på. B berättar i sin tur att när han är liten drar de loss kanterna på nylagd asfalt och tuggar på. Plötsligt känns det där med att snatta godis på NU-service som en inte helt ointelligent handling.

Bec får en klocka av sin far. Den har ett armband i rosa ormskinn och en urtavla med omkastade siffror. Och Bec gråter. För när har hon någonsin klocka på sig? När har hon någonsin blivit sedd i rosa ormskinn? Och T spyr varje julaftonsmorgon. För julen gör T nervös.

Men; nu har trettondagen varit. Nu får man inte säga god fortsättning längre. Nu får man bara säga hej och hej då. Tills påsken kommer då.

Inga kommentarer: